Aktuális promóciók:
Megnézem

Bugatti Chiron elérhető áron? Igen, lehetséges

Mutatjuk milyen módon


Bugatti Chiron elérhető áron

A cég alapítója, Ettore Bugatti 1881-ben született Milánóban. A műszaki tudományokban tehetséges fiatalember 1909-ben megalapította saját vállalatát, amely kezdetben kis, fordulékony autókat gyártott (800-1300 cm3 hengerűrtartalommal). Az első világháború után már Grand Prix versenyeken is szerepelnek az autói, ami meg is hozza a várva várt hírnevet. Bugatti felismerte a lehetőséget és áttért a luxusautó gyártásra. Ekkor született meg első luxusautója, a „La Royale”. 14700 cm3,200 LE, 5 méteres alváz, fényűző kényelem. (Jó buli lehetne vele Budapest belvárosában parkolni)

 

1930-as években Ettore már fiával, Jeannal dolgozott együtt. Áramvonalasabb, könnyebb autókat akartak készíteni, ennek eredménye lett az 57-es modell. A modell számtalan versenyt nyert, köztük a patinás a LeMans-i 24 órást. A hatalmas sikert elérő csapat egyik pilótája Pierre Veyron volt, később róla nevezték el a (talán) leghíresebb elkészült Bugattit. 1939-ben Jean Bugatti halálos balesetet szenvedett az 58-es modell tesztelése közben. Ezt a veszteséget és a II. Világháború pusztítását a cég nem tudta kiheverni, és a leálltak az autógyártással.

Buggati Chiron

(a képen Pierre Veyron és Jean Bugatti az 57-es modell mellett)

Egészen 1987-ig kellett várni a feltámadásra. Olasz és maláj befektetők láttak fantáziát a márka újjáélesztésében, viszont az igazi sikert a 2005-ös év hozta el. A már Volkswagen csoport tagjaként működő cég elkészítette a világ legerősebb autóját, a Veyront. A Veyron legerősebb változata (1300 lóerő) tartja a sebességi világrekordot, ami 431,072 km/h. A felgyorsuló fejlődés miatt a Bugatti kénytelen volt egy új szuperautó fejlesztésébe fogni. Ez lett az 1500 lóerős Bugatti Chiron.

Bugatti Cherion 

                   
                                     

(A National Geographic a Gyáróriások sorozat egyik részében bemutatja a Bugatti gyárat és a Chiron készítését)

 

És most jön a lényeg! Ha azt mondom, hogy lehet venni Bugattit 200.000 forint alatt, elhiszed?
Június elsején jelent meg a Lego Technic Bugatti Chiron, ami egyedi építési élményt kínál az autókedvelők és a Lego rajongók minden korosztályának. A 3599 darabból álló, 1:8 méretarányú (56cm hosszú, 25cm széles, 14cm magas) replika tele van kihívásokkal és lenyűgöző részletekkel. Ilyen például a részletgazdag V16-os motor, az aktív hátsó szárnyal rendelkező áramvonalas karosszéria, kidolgozott pilótafülke, pedállal működtethető 8 fokozatú sebességváltó, Bugatti emblémás kormánykerék. Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik, mellyel a lego.com-on további különleges tartalmakhoz férhetünk hozzá. A csomag tartalma még egy úgynevezett sebességkulcs, ami a hátsó szárny működtetését végzi. Bugattihoz illően az alkotóelemek egy exkluzív dobozban vannak elhelyezve. Csomag része még egy stílusos gyűjtői katalógus, és egy átlátható összeszerelési útmutató. Az igazi fanatikusokra is gondoltak, egy kilenc részes Lego és Bugatti mérnökök által készített podcastban merülhetnek a tervezés és kivitelezés kulissza titkaiba.

A Lego Technic Bugatti Chiron június 1-jétől, kizárólag a Lego store-okban és a shop.lego.com oldalon kapható, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus 1-jétől érhető el széles körben. Ajánlott fogyasztói ára 126 990 forint.

 Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Cherion


Forrás: Wikipédia, Youtube, Lego