Aktuális promóciók:
Megnézem

E-Bike Állami támogatás.

1 milliárd Ft az E-bike vásárlási támogatási keret


Frame 1

Az Állam Október végére meghírdet egy pályázatot, amivel a kerékpáros munkába járókat próbálja segíteni. A meghírdetett összeg: 1 milliárd forint.

Kezdeményezés kerékpáros munkábajárás támogatásával jelentette be a támogatást az állam 2020.09.22-én.  A kiírásban szereplő 1 milliárd forint a  90 000 - 150 000 Ft kerékpár támogatás.

A támogatást kizárólag magyar, munkaviszonnyal rendelkező állampolgárok igényelhetik,jogi személyek nem. A támogatáson felül az áfát nem lehet elszámoltatni sajnos, de már egy ilyen kezdeményezés is hihetetlenül jól hangzik, és aki még nem is gondolkozott e-bike-on annak itt a lehetőség. 

Ezen felül a terméknek meg kell felelnie az uniós előírásoknak. A választható termékek egy regisztrálási folyamaton esnek át, majd az elfogadott és elérhető típusok egy listára kerülnek fel. A támogatott e-bike-ok felső értékhatára 900 000 Ft, így sajnos a legdrágább karbon, full teleszkópos downhill rombolókat hiába keressük majd a listán.

ebike1 ebike2

A támogatás összege pedálszenzoros kerékpárok esetén 90 000 Ft, nyomatékszenzoros társaiknál 150 000 Ft.

A kedvezményt csak hazai piaci jelenléttel bíró, regisztrált cégeknél lehet igénybe venni. 

A pályázat kiírás október végére lesz elérhető, a további részletek akkor derülnek ki. Nagy valószínűséggel az elektromos autókhoz hasonlóan először kell a támogatásra pályázni, majd a kerékpárt kiválasztani ha már elfogadták a pályázatunkat. Ami biztos, hogy a pályázatra kizárólag elektronikusan lehet majd jelentkezni. 

Forrás: https://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/hirek/itt-az-e-bike-vasarlasi-tamogatas