Figyelem! Az oldal sütiket használ annak érdekében, hogy a vásárlás könyebb, gyorsabb, és gördülékenyebb legyen.
Weboldalunk használatával elfogadja, hogy sütiket helyezzünk el a böngészőjében.ELFOGADÁS ÉS BEZÁRÁS

Off-road, kirántópad és biztonságos téli vezetés a Winter Car Expo-n


IMG 0760 148n vf
Tiszteletbeli meghívást kaptunk a Contintal és TotalCar által rendezett "Winter Car Expo" című rendezvényre, melynek témája  a téli autózás volt. Mi pedig el is fogadtuk. Az első ilyen szakmai és családi hétvégének a zsámbéki Driving Camp adott otthont, ahol is mi a hóláncszerelés egyszerűségéről tehettünk tanúbizonyságot egy szerelőverseny keretein belül.

A HerbályAutó csapata garázsvásár hangulatú bemutatóteremmel és hóláncszerelő versennyel készült

A zsámbéki drivingcamp nemes egyszerűséggel és kellő modernitással maximalziálja az autós tanpálya fogalmát. Az M1-es autópálya Herceghalom/Zsámbék lehajtója után két kilóméterre fekszik egy saját bekötőút végén.

A drivingcamp területére belépve a festői környezetű tájban mindenki elveszett egy kicsit, hiszen külön élményt jelentett a rántópad és a lejtős hajtűkanyar modul hirtelen feltűnő erős fehér színe. Ehhez pár pillanat pásztázás után az off-road pálya, az országút modul és a többi tanpálya is csatlakozott.

A betonpályákat mindenki saját felelősségre kipróbálhatta akár saját kocsival is, míg az off-road pályán egy-egy Volkswagen Amarokkal gyűrhettük le az akadályos kanyarokat.

A szervezők ráadásul gondoltak a családosokra, és nem csak apáról szólt a hétvége, hiszen volt digitális Continental gyárlátogatás, elektromos kisautó verseny és AVON női sarok. Jelen volt még a Porsche Hungária is, a Katasztrófavédelem pedig tűzvédelmi bemutatókkal, míg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság biztonsági öv szimulátorokkal szórakoztatta a nagyérdeműt.

November második hétvégéjén még a néhol csípős vidéki levegő mellett sem volt hideg. A félig szabadtéri kiállítóteremben a hóláncszerelés nem túlzottan bonyolult rejtelmeibe avattuk be a lelkesebbeket. Aki pedig versenybe szállt, értékes Bury és Thule nyeremények várták.

Szerencsére a kellemes időjárás miatt nem kellett hóláncot szerelni, azonban a hétvégén nyereményjátékunk témája volt a hóláncok rögzítése. Előzetes bemutató után már bátrabban vágtak bele a jelentkezők az időmérő hóláncszerelésbe. A tesztalany egy Thule CG-9 hólánc volt.

A hólánc fontos szerepet tölt be a téli autózásban, pláne ha külföldre utazunk, ugyanis egyre több európai országban kötelező a hólánc megléte.

A Thule hóláncok minden autótípusra megbízható megoldásokat kínálnak, a felszerelés pedig hólánc modelltől függően egyszerű vagy egyszerűbb.

A drivingcamp egész évben várja az érdeklődőket és azokat, akik a megszokott vezetési helyzetek után valami újra és izgalmasabbra vágynak. Mi számtalan emléket szereztünk a hétvége alatt, melyekhez ugyan hozzátettek a kiállítók, azonban a tanpályák által nyújtott kalandok nemtől, kortól és autóvezetési tapasztalattól függetlenül is mindenkinek maradandó élményt adnak.

Reméljük, jövőre is ilyen kellemes időben készülhetünk a következő Winter Car Expo-ra!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is